Jochem Myjer geeft antwoord op de vraag of hij terugkeert naar het theater

0

Gisteren zat cabaretier Jochem Myjer bij de talkshow Beau, waar hij vertelt over hoe hij de toekomst voor zich ziet: “Ik ga zeker het podium weer op, honderd procent.”

Na een sabbatical van een jaar weet Jochem Myjer dat het podium nog steeds zijn thuis is. Maar waar hij met zijn vorige show Adem In, Adem Uit wel honderd keer in Carré stond, zal dat in de toekomst wel anders zijn. Tegen Beau vertelt hij dat hij de liefde toch een beetje kwijt was geraakt: “Ik wist niet of ik nog wilde optreden. (…) De balans was ik kwijt.”

Maar toen Myjer bij de première van zijn documentaire een speech gaf voor een corona-Carré, voelde hij het weer: “Ik kijk naar dat Carré, dat corona-Carré met 150 man, en mijn hele lijf zegt ‘hé, maar dit is een leuk plekje!'” Het verlossende woord komt er dan ook uit: Jochem Myjer zal zeker weer terugkeren naar het theater.

Meer balans voor Jochem Myjer

Myjer geeft aan dat hij van plan is niet meer dan één keer per week op het toneel te staan, ook al zal hij dan concessies moeten doen in de grootte van zijn shows. Op deze manier gaat hij een betere balans vinden tussen zijn werk en zijn sociale leven, met name zijn familie: “Ik ga zeker terugkomen en van die ene keer ga ik ontzettend genieten.”

Documentaire Jochem Myjer – Nog eentje dan

Eerder dit jaar kwam de documentaire over Jochem Myjer uit. Voor Myjer zelf was Jochem Myjer – Nog eentje dan niet gemakkelijk om te zien: “Het was ontzettend schokkend om de docu te zien. (…) Je bent een marathon aan het lopen en je ziet alleen maar die finishlijn.” De film liet hem duidelijk zien wat zijn drukke schema hem kostte. Het afgelopen jaar heeft hij de balans echter teruggevonden en hij is dus van plan deze vast te houden.

Myjers plannen voor komend jaar

Dit jaar heeft Myjer veel tijd doorgebracht met zijn familie en vrienden: “Ik ben gewoon lekker gaan vissen en alleen dingen die ik harstikke leuk vind om te doen. Vissen, wandelen, koken, bam boem! (…) Geluk heeft geen gradatie.” Nu is Myjer weer klaar om te beginnen met een nieuwe show, maar eerst staat er een nieuw kinderboek op de planning.

Share.