Zien: vanavond livestream je ADEM van Nasrdin Dchar

0

Nasrdin Dchar schreef samen met Floris van Delft in coronatijd de voorstelling ADEM. Maar door diezelfde tijd kon Dchar de show slechts vier keer spelen en moest de première worden geannuleerd. Om ADEM toch nog bij het publiek te brengen, zal hij vanavond te zien zijn als livestream.

Na zijn succesvolle shows OUMI, DAD en JA gaat Dchar in deze solovoorstelling in op de afgelopen tijd en reflecteert hij op een persoonlijke manier op wat er dit jaar allemaal is gebeurd. Hij doet dat door alvast terug te kijken, alsof het 2029 is en we terugdenken aan hoe het decennium begon. Wat was er ineens belangrijk en heeft het ons veranderd? Dchar zoekt naar een manier om grip te krijgen op dit rare jaar.

ADEM bij ITALive

ADEM is bij uitstek een voorstelling die in deze tijd gespeeld moet worden. Tijdens show gaat Dchar immers in op de vragen die nu bij heel veel mensen leven. Het gaat hierbij niet alleen over corona, maar ook over racisme. Dchar vertelt in Trouw dat de titel aanslaat op beide thema’s: ”Coronapatiënten snakken letterlijk naar adem. En de zwarte Amerikaan George Floyd kreeg geen lucht meer doordat er vier agenten bovenop hem zaten en hem lynchten.” Daarnaast heeft corona sommige mensen juist meer adem gegeven doordat de pauzeknop ineens hard werd ingedrukt.

Om toch te kunnen spelen is de acteur de samenwerking aangegaan met ITALive. Dchar speelt de voorstelling op het Leidseplein in Amsterdam en zijn publiek kijkt via de livestream mee vanuit huis. De voorstelling vindt vanavond (12 december) plaats om 20:30. Tickets kosten €12,50.

Beeld: © Daniel J Ashes

Share.