Brigitte Heitzer en William Spaaij binnenkort in gloednieuwe musical Falsettos

0

Binnenkort kun je weer naar het theater voor een gloednieuwe musical! De Broadwaymusical Falsetto’s is een verhaal over een zeer actueel thema. In de hoofdrollen spelen Brigitte Heitzer en William Spaaij, die voor het eerst samen op de planken staan.

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld zien producenten weer mogelijkheden om nieuwe shows te maken. Zo ook producent Maarten Voogel van OpusOne. Na een tijd van afwachten gaan ze bij OpusOne weer hard aan het werk om Falsettos al eind oktober dit jaar te spelen in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Het verhaal van Falsettos

Falsettos gaat over de uit de kast gekomen Joodse Marvin, die hierna alles doet om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij woont samen met zijn nieuwe vriend Whizzer, ex-vrouw Trina en zoon Jason in New York. Het ‘Modern Family’ plaatje wordt helemaal compleet als ook Trina een nieuwe vriend krijgt. Op dat moment verandert de dynamiek binnen het gezinnetje en dat leidt tot pijnlijke en komische situaties.

In het tweede deel van de musical proberen Marvin en Trina de Bar Mitswa van Jason te plannen, maar dan wordt Whizzer ziek van een nog onbekende ziekte die alleen homoseksuele mannen lijkt te treffen. Dit gaat natuurlijk over Aids en maakt de musical volgens regisseur Koen van Dijk erg actueel: “Het onderwerp van de voorstelling spreekt op dit moment zeer tot de verbeelding. Falsettos speelt zich namelijk af in de jaren 80 toen de wereld werd opgeschrikt door een pandemie. Toen was het de mysterieuze, dodelijke ziekte Aids, maar we herkennen nu des te meer de angst en de onzekerheid van toen“.

Cast van Falsettos

Musicalsterren William Spaaij en Brigitte Heitzer zullen de hoofdrollen van Marvin en Trina vertolken. Andere acteurs die te zien zijn in de tragikomische musical zijn Joy Wielkens, Ad Knippels, Job Greuter en Julia Herfst. De musical is dit najaar te zien op woensdag tot en met zondag van 28 oktober tot en met 8 november.

Kijk voor nog veel meer musicals in onze theateragenda.

Share.