Ennio Morricone (91) overleden

0

Ennio Morricone is afgelopen nacht overleden. De wereldberoemde Italiaanse componist werd 91 jaar.

Morricone belandde na een val in het ziekenhuis van Rome, waar hij in de nacht van 5 op 6 juli overleed. De begrafenis vindt plaats in besloten kring.

Ennio Morricone zag op 10 november 1928 het levenslicht in Rome en begon al op zesjarige leeftijd met componeren. Tijdens het conservatorium studeerde hij trompet, en na de Tweede Wereldoorlog maakte hij faam met zijn eerste volwaardige composities, zoals Il Mattino, Imitazione en Intimità.

Jarenlange samenwerking met Sergio Leone

Zijn rijke oeuvre omvat composities voor ruim 500 films en televisieseries, waaronder vele klassiekers zoals Once Upon A Time In The West, The Untouchables en The Good, The Bad and The Ugly. Daarnaast componeerde hij voor artiesten, zoals Mireille Mathieu, Milva en Mina en bleef hij ook klassieke composities trouw.

Uitverkocht Ziggo Dome

Componist, orkestrator en dirigent Morricone won op 87-jarige leeftijd een Oscar en geldt als één van de meest invloedrijkste componisten uit de afgelopen eeuw. In 2015 stond hij in een uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam.

Foto: Gonzalo Tello

Share.